Nyheter

RUS er nominert til hele tre Gullruter! For Beste dokumentarserie og Leo Ajkic til Beste programleder - nyhet, sport eller aktualitet for RUS, og Publikumsprisen for hans programlederrolle i RUS. Dette er vår femte dokumentarserien på rad for NRK med Lasse Gallefoss på regi som blir nominert til Gullruten. («Den gode viljen - historien om norsk bistand» 2013, «Lille Norge og stormaktene» 2015, «Flukt» 2017, og «Uro» 2019.)
Tusen takk til alle involverte!

Regissør og manusforfatter: Lasse Gallefoss
Produsent: Morten Offerdal

Se hele serien i NRKTV

«Journalist i krig» har blitt tatt ut til Dokfilm, den norske dokumentarfilmfestivalen på Volda. Filmen følger Aftenpostenjournalistene Afshin Ismaeli og Tor Arne Andreassen i Syria og Irak på leting etter norske IS-sympatisører. De treffer flere skandinavere som reiste ned til Syria for å bo i den islamske staten, som nå må forklare hva som motiverte dem. Filmen viser hva som er bak overskriftene som vi leser i avisen og menneskene som lever med den byrden som krig er.
Vi er stolte og glade for at filmen har blitt valgt ut til festivalen!

Dokfilm

18.oktober hadde vår dokumentarserie RUS premiere på NRK1. I serien skal Leo Ajkic finne sannheten om rusen – på godt og vondt. For det er et par ting unge trenger å vite for å feste tryggere. Dette er den tredje dokumentarserien vi i Pandora film lager med Leo Ajkic. «Flukt» vant tre gullruter i 2017 og "Uro" ble nominert til Gullruten i 2019.

Regissør og manusforfatter: Lasse Gallefoss
Produsent: Morten Offerdal

Se hele serien i NRKTV

I dag har vi endelig premiere på Serien Plasthavet. I 2018 begynte vi i det små med å planlegge serien. Nå 3 år etter er vi stolte over å vise det endelige resultatet.
Hval og fugler spiser plast, fisk spiser tidvis plast og insekter både spiser og bygger hus av plast. Men hva skjer med naturen, dyrene og omgivelsene rundt oss, når plasten ender opp over alt? Ender plasten inni kroppene?
Gjennom en dokumentarserie i tre deler prøver programleder Kenneth Bruvik å finne ut hvor farlig det er med plast i naturen.

Regissør og manusforfatter: Jan Inge SKogheim
Produsent: Trude Refsahl

Se hele serien i NRKTV

Doah vinner juryens hovedpris i Paris på Les 12 Courts De Minuit Film Festival. Filmen ble vist og prisen ble delt ut i Paris 14. oktober.
DOAH fortsetter sin reise på festivaler og vises på den førtiende utgaven av Festival del Cinema Africano di Verona i Italia og i den internasjonale kortfilmkonkurransen på Evolution Mallorca International Film Festival. Regissør: Farzad Samsami

Les mer

Kortfilmen vår «Skuddene på Bergenhus» fikk sin verdenspremiere med utekino på Bergenhus festning. Innspillingen av de siste dramatiske scenene ble gjort her i borggården og det var derfor et sterkt ønske om å ha premieren her.
Høsten måtte komme så det ble mørkt nok til å gjennomføre visningen fra prosjektor. BIFF stilte med utstyr og kompetanse på gjennomføring og Pandora hjalp til der vi kunne. Det ble avholdt to visninger en for skuespillere, crew, familie og venner, og til den siste visningen solgte BIFF billetter. Det var regn og vått, men det ble en svært stemningsfull og magisk visning for de som kom og deltok.
Produsent Trude Refsahl og Regissør Anders Teig holdt en introduksjon til filmen. Skuespillerne Lukas Holen, Øysten Røger og Sigurd Sele var tilsted på visningen.

Les mer på BIFF

"Journalist i krig" er tatt ut til Konkurranseprogrammet for norsk dokumentar 2021 på Bergen internasjonale filmfestival. "Skuddene på Bergenhus" regissert av Anders Teig er også kommet med i konkurransen kortreist kortfilm. I tilegg er serien "RUS" med i skoleprogrammet. Det blir festivalpremiere på Journalist i krig 23. oktober! Og kortfilmpremiere på Bergenhus festning.

Les mer på BIFF

2020

Vi er stolt og glad for at Regissør Kristin Heien og filmen vår Frie Fanger er nominert til New Nordic Voice. Konkurransen er en del av programmet under Nordisk Panorama som avholdes i Malmø 17-27. september. Festivalen avholdes i år digitalt. Konkurransen er for debuterende filmskapere. Det er 18 filmer i konkurransen. Filmene fra festivalen kan streames og Kristin er intervjuet i en Q&A som vil bli gjort tilgengelig online 18. september.

FRIE FANGER
Regi: Kristin Heien
Produsent: Trude Refsahl
Fotograf: Armstrong Lian
Klipp: Benjamin Langeland
Lyddesign: Fredrik Seeland

Les mer

Pandora Film as fikk 1,1 million fra NFI i produksjonsstøtte til kortfilmen Skuddene på Bergenhus. Prosjektet fikk i november-2019 470 000kr fra Vestnorsk Filmsenter.

Historien er en etterkrigshistorie fra 1946. Etter 2. verdenskrig sitter Einar i fengsel på Bergenhus dømt til døden for sine forbrytelser under krigen. Jakob (12) får jobben med å holde orden i cellegangen hvor Einar sitter på cellen. Jakob føler seg selv fanget av en far som stadig straffer ham. Politimesteren og fangevokterne holder strengt oppsyn med Jakob. Selv om Jakob er tilbakeholden, oppstår det et vennskap på tvers av celleveggen. Jakob trenger en voksen som ser ham og Einar trenger noen som bryr seg. Men når dagen for henrettelsen kommer gjør Jakob noe som gjør faren stolt.
SKUDDENE PÅ BERGENHUS
Produksjonsselskap: Pandora Film as
Regi og Manus: Anders Teig
Produsent: Trude Refsahl

Les mer

Pandora Film, sammen med Aftenposten, vant prisen Årets bilde i kategorien "videoreportasje/dokumentar, lang" for serien «I ruinene av Den islamske staten».
Under samme prisutdeling fikk også Vegard Lund Bergheim og Afshin Ismaeli prisen årets videojournalist. Kåringen av Årets bilde er Pressefotografenes klubbs årlige hyllest av det ypperste innen norsk foto- og videojournalistikk. Den prestisjetunge prisen ble delt ut første gang i 1956, og er delt ut årlig siden 1965. Vi gratulerer!

Les mer

2019

Kortfilmfestivalen i Clermont-Ferrand i Frankrike er den største i verden, og den aller viktigste for kortfilm. Festivalen foregår fra 31. januar til 9. februar 2020. Doah vises i programmet African Perspectives. Regissør er Farzad Samsami.
Om filmen: I en liten landsby i Marokko bor Doah. Alt hun vil, er å spille fotball med de andre barna i landsbyen. Men hun har en sjelden hudsykdom som gir henne et urovekkende utseende. Hun blir utstøtt, og i oppgjøret mot fordommer og hat står hun sammen med moren, som kjemper sin egen kamp for at datteren skal få bli en del av fellesskapet.
Filmen er en samproduksjon mellom de tre norske selskapene Aase og Wiig, Gorilla Film og Pandora Film. Produsent i Pandora Film er Trude Refsahl. Dette er den andre filmen Farzad Samsami og Trude Refsahl har produsert sammen som får sin verdenspremiere på Clermont-Ferrand. Foad ble vist i 2013.
Klipper er Rolv Lyssand Bjørø, lyddesign er ved Yngve Sætre, komponist er Olav Øyehaug og Mats Andersen har gradet filmen.
Filmen er støttet av Vestnorsk Filmsenter ved konsulent Jesper Bergom-Larsson.

Les mer

Frie fanger ble vist for innsatte og ansatte i Kriminalomsorgen og ble varmt mottatt. Blant gjestene var også representanter fra Justiskomiteen, og filmen er i ettertid blitt anbefalt fra Stortingets talerstol. Se filmen som vårt innlegg i debatten om åpen soning. Filmen får premiere på NRK mandag 28.10 19:45

Les mer

Brødrene og Gruvefjorden får offisiell premiere på Førde Kino 22.10. Pandora Film har samarbeidet med Netelandproductions om denne dokumentarfilmen. Brødrene Anders og Bjørnar Neteland undrer seg over at det er gitt tillatelse til å dumpe gruveavfall i Førdefjorden. Hvem kan garantere at dette er trygt? Hva med fisken, den rene fjorden og den flotte naturen? Laksefiskerne Bjørnar og Anders har kjærlighet for fjorden de både har vokst opp med og bor ved. Brødrene tar tak i et av vår tids viktigste miljøproblemer, havforurensing. Dokumentaren setter lys på miljørisikoen ved å deponere 250 millioner tonn med gruvefall i en fredet nasjonal laksefjord. Gjennom dokumentaren møter seeren ulike interessegrupper i prosjektet, herunder to gruveselskaper med forskjellig strategi, forskere, grunneiere og politikere som alle har sine syn på prosjektet. Dokumentaren stiller tydelige spørsmålstegn til mismatchen mellom hvordan Norge velger å håndterer avfallet fra sine gruver og styresmaktenes uttalelser om vårt lands tiltak for å sikre havets fremtid. Filmen får premiere på NRK mandag 28.10 19:45

Se filmen

Leo Ajkic og Pandora Film fortsetter samarbeidet som skapte Flukt og Uro. Nykter, en dokumentarserie om narkotika, skal gi seerne en helt ny opplevelse av rusfeltet og menneskene der. Med spennende og nære fortellinger fra innsiden av miljøene, og en programleder i øyehøyde med samfunnets svakeste - og sterkeste - skal Nykter gjøre et krevende tema til et underholdende og engasjerende program for et bredt norsk tv-publikum. Ved å bli kjent med menneskene, skal en betent debatt forvandles til en lærerik samtale. Vi er glade for at NRK gir oss tillit til gå i gang med en stor oppgave på et krevende felt.

Regissør og manusforfatter: Lasse Gallefoss.
Produsent: Morten Offerdal

les mer i BT

Frie Fanger er tatt ut til Konkurranseprogrammet for norsk dokumentar 2019. Det blir festivalpremiere på BIFF 26.september!

til BIFF

Serien Uro er nominert til Gullruten for beste dokumentarserie. I kategorien konkurrerer serien med Helene sjekker inn, Overleverne og Sinnsykt. Uro er en serie om hva som uroer oss. Leo Ajkic lytter til folks bekymring for innvandring, velferdsstatens kollaps, ensomhet, terror og klimaendringer.

til Gullruten

Hvordan leve mer klimavennlig i hverdagen? Forskningsrådet har gitt 500.000 til produksjon av vår nye serie rettet mot skoleelever. Vi er i full gang med opptak og planlegger sykkelferie til sommeren.

2018

Vi var så heldig at NRK valgte to av våre prosjekter under BIFF pitch konkurransen. Vi gleder oss til å samarbeide med NRK om utviklingen av prosjektene.
#WeToo
Regissør: Ida Kleppe.
Produsent:Trude Refsahl og Morten Offerdal.
Oppvåkningen
Regissør: Guro Saniola Bjerk
Produsent: Trude Refsahl

les mer

Vi elsker festival! I løpet av våren har dokumentarfilmen «Bønn», av Lars Petter Gallefoss, blitt vist på Nordic Docs i Fredrikstad, og «Det perfekte bildet» av Ida Kleppe har blitt vist på Den norske dokumentarfilmfestivalen i Volda. Og snart skal skal den siste også ut i verden, til «On Art» - ein filmfestival for film om kunst i Polen. Vi gler oss!

til ON Art

Hagetid er nominert til gullruten i kategorien beste livsstilsprogram. I fjor klarte vi å dra i land to priser. Da Flukt fikk prisen for beste dokumentarserie og Lars Petter Gallefoss fikk fagprisen for beste regi enkamera. Vi gleder oss derfor til showet i Grieghallen den 5. mai.

se trailer

Nyheter 2017

Det perfekte bildet vises på NRK1 onsdag kl. 22:05.
Pandora Film har følgt fotograf Thomas Morel inn i isbreer, over vidder og under vann. Vi har vore i Amsterdam og på Feios. Vi har stått i ei elv i fleire dagar, i eit studio i fleire netter, og vi har vore på eit psykiatrisk sjukehus med ujamne mellomrom.  I tre stormfulle år har Thomas latt oss ta del i sitt spektakulære liv . Dette har blitt til dokumentarfilmen "Det perfekte bildet".

se trailer

Bønn er et poetisk og visuelt portrett av menneskets åndelighet. Fra ørkenen i Sahara, til fjelltoppen i Himalaya, fra bredden av Ganges, til kysten av Norge, fanger Bønn den delte åndeligheten til verdens religioner. Det som skiller oss, er det som gjør oss like.

Bønn er en observerende dokumentar uten dialog. Filmen består av bilder av mennesker som ber, stille og høyt, sammen og alene. De ber på ulike språk, men bønnene blir ikke oversatt for publikum av filmen. De må selv tolk de beendes ansikter og atmosfæren i de hellige plassene. Filmens stil skaper en meditativ steminge i kinosalen som inviterer publikum på innsiden av de helliges stedene.

Les mer på BIFF.no

We Are The Nation vant pris for beste dokumentar i kategorien medium lengde under Nordic/docs. Vi gratulerer vår dyktige fotograf Vegard Dale Bergheim, produsent Ida Kleppe, regissør Håvard Holme, lydmann August Sandberg og sist, men ikke minst Rolv Lyssand Bjørø som klippet filmen og fikk frem den gode historien.

Jurien utaler følgende: Filmen viser hva et enkeltmenneskes innsats i sitt nærmiljø kan bety. Regissøren evner å behandle et krevende tema på en tydelig, men samtidig nyansert måte. Vi blir vitne til 25 år gamle Billian Okoths (hovedkarakteren) indre dilemma mens han kjemper mot urettferdigheten i Mathare utenfor Nairobi, ett av de største slumområdene i Afrika. Hans visjon er å gi nye muligheter til de talentfulle barna i slummen, slik at de kan rappe, synge og danse for å ta vare på sin integritet. Han vil ikke skape barnestjerner, men fremtidsledere i sin musikkskole ”Billian music family”! Han vil ikke la fattigdommen påvirke barnas selvfølelse. Det er kreativitet og samhold som er de viktigste kreftene som trengs i et korrupt land preget av vold og fattigdom. Når regissøren viser oss det øyeblikket hvor hovedkarakteren havner i en politisk maktkamp og drukner i korrupsjonen, er vi tilskuer til forandringen i hodet hans der og da. Vi får tilgang til hans hovedmotivasjon, nemlig å redde barna fra fattigdommen ved å bruke etiske og kreative verktøy som musikk og kunst.

Les mer på nordicdocs.no

FLUKT fikk hele to Gullruter under utdelingen i Grieghallen. Pandora Film vant i kategorien beste dokumentarserie og Leo Ajkic vant prisen beste mannlige programleder.

Rushprint skriver " Flukt med Leo Ajkic fikk helt fortjent prisen for beste dokumentarserie og beste programleder."
Vi er stolte og selvfølgelig enige med fagbladet.

Fra scenen lovet Leo mer:  - Eg lover eg kommer tilbake med noke heftige greier."

Og vi kan bekrefte at både NRK og Vestnorsk filmsenter har bidratt med penger til å utvikle en ny serie med Leo Aikic.

 

Les mer på gullruten.no


Lars Petter Gallefoss gikk helt til topps og vant Gullrutens Fagpris for beste regi enkamera for dokumentarserien FLUKT. Fra scenen takket han NRK og hele teamet bak serien: - TV er lagarbeid, og denne prisen deler jeg med mange.

Gullrutens Fagpris deles ut i forkant av selve Gullruten, og hedrer fagfolkene bak kamera. For Pandora Film henger disse prisene meget høyt. Gratulerer til kollega Lars Petter!

Gullruten deles ut i Grieghallen 12. mai

Les mer på gullruten.no


Jubel på kontoret! Vi fikk akkurat vite at Lars Petter og Vegard er nominert til Gullrutens Fagpris i henholdsvis kategorien Beste regi enkamera og Beste foto enkamera, for sitt arbeid på "Flukt".
Vi gleder oss til utdelingen! 

Les mer

Nyheter 2016

I dag fekk vi tidenes overrasking på kontoret: Extra-stiftelsen dukka opp med kr. 400 000,- i støtte til dokumentarfilmen ”Jakta på det perfekte bildet”! I filmen følgjer vi fotograf Thomas Morel (28) på jobb i Norge og internasjonalt. Thomas har hatt stor suksess med sine særprega bilete, men han har også hatt store utfordringar med si psykiske helse. Filmen produserer vi i samarbeid med NRK og den nederlandske tv-kanalen Avrotros. Vi fekk støtta frå Extrastiftelsen i samarbeid med Mental Helse.

ExtraStiftelsen

We are the nation har premierevisning på Bergen Internasjonale Filmfestival.'

Billian er 24 år, og bor i Mathare-slummen i Kenya. Der bruker han all sin tid på å lære foreldreløse barn å rappe – for å gjøre dem til gode personer og ledere. Kenya er ett av verdens mest korrupte land, og Billian møter mye motstand. For å få gjennomslag bestemmer han seg for å gå inn i politikken. Men hva skjer når Billian selv blir korrupt?

Les mer i Bergens hos BIFF

Pandora Film er i full gang med opptakene til Den store flukten for NRK1. Med programleder Leo Ajkic i spissen skal Pandora Film lage en dokumentarserie i fem deler om flyktningsituasjonen i Europa. Ikke siden 2. verdenskrig har flere mennesker vært på flukt i verden, daglig krysser mennesker grensene gjennom Europa i jakten på en tryggere og bedre fremtid. I Den store flukten får vi møte noen av dem som risikerer livet sitt, for å kunne leve. Programleder Leo Ajkic vet godt hvordan et liv på flukt føles. Som gutt måtte han forlate hjemmet sitt i Mostar i Bosnia da krigen på Balkan brøt ut. Flukten hans endte i Norge.
Hele følelsesregisteret blir forsterket når man er på flukt, man blir ekstremt glad eller ekstremt lei seg. Men vi skal ikke bare fokusere på at det er mennesker som er traumatiserte og i nød. Jeg vil at vi skal se på flyktninger som muligheter.
Den store flukten skal vise menneskene bak den dystre statistikken, og hva som skjer med livet og drømmene når man er på flukt. Dokumentarserien skal leveres til NRK i desember 2016 og kan sees på NRK1 i januar 2017. Regissør og manusforfatter er Lars Petter Gallefoss. Produsent: Morten Offerdal

Les mer i Bergens Tidende
BT magasinet Hus og Hjem har besøkt vår flinke Tid for hjem regissør Jan Inge hjemme i hans fargerike hjem. Etter å ha pusset opp andres hjem i 13 år så var journalist Hilde Heien nysgjerrig på hvordan han hadde det på hjemmebane. Etter noen år med oppussing står det 100 år gamle huset frem som et fargerikt hjem! Resultatet kan du se her:
Les artikkelen her

Nyheter 2015

I Vestnorsk Filmsenter sitt styremøte 25. november fikk ”Den store flukten”, 150 000 kroner i utviklingsstøtte. Serien utvikles av Lars Petter Gallefoss på regi og manus, sammen med produsent Morten Offerdal. ”Den store Flukten" skal bli til en dokumentarserie i fem deler og utvikles sammen med eksternredaksjonen til NRK, med tanke på visning på NRK1. Ikke siden andre verdenskrig har det vært flere mennesker på flukt i verden. De risikerer livet for å redde livet. Deres møte med Norge vil forme deres, og Norges, framtid.

I «Den store flukten» treffer vi menneskene som utgjør den dystre statistikken som diskuteres i norske medier.

Vestnorsk filmsenter

"Tid for hjem" viser nå sesong 12. Bonansa var på besøk for å se hvordan vi har det under innspilling av sesong 13, som kommer på TV 2 i januar.

Les artikkelen her

"Drømmefiske" vises fredag kl 22:00 på Den Norske Dokumentarfilmfestivalen i Volda. Og er du i nærheten er dette en gylden sjangse til å få med seg Kenneths eventyrlige reise til Belize. "Eit Kjærleiksbarn" også produsert av Pandora Film var åpningsfilm tidligere denne uken.

Les mer hos festivalen

Pandora Film AS og regissør Lars Petter Gallefoss er tildelt 607.500 kroner fra Norsk filminstitutt i utviklingstilskudd til dokumentarfilmen Bønn. Filmen skal bli en utforskende dokumentar om menneskers samtale med sin gud. Ved å være tilstede i hverdag og bønn på steder de fleste av oss ikke har tilgang til, ønsker Lars Petter å skape en stor fortelling om det som ligger til grunn for all religion og som gjør oss like.

 

 

 

 

les mer hos NFI

Nå er det klart - det er Pandora som skal lage neste sesong av Dyrevenn! Programleder Malin har begynt hos oss denne uken, og vi er i full gang med å planlegge nye episoder av det populære magasinprogrammet. Dyrevenn sendes onsdager på NRK Super. Sesongstart blir 14. oktober.

Barn + dyr = sant!

 

 

 

 

Dyrevenn kan du se her

Onsdag 22. April opnar Dokfest i Volda, og Pandora-filmen ”Eit kjærleiksbarn” vert årets opningsfilm. Filmen handlar om homofile Torstein, og hans kontroversielle val i høve det å starte ei familie. Det er ein film om det eit lite øysamfunn tenkjer om eit barns beste, om utradisjonelle val og om det som står i skrifta. Men mest av alt handlar det om kjærleiken mellom ein far og ei dotter. Filmen får fjernsynspremiere på TV2 mandag 4. Mai klokka 22.40.

 

 

 

 

Programmet finner du her

24. mars ble det klart at Pandora Film ble nominert til Gullruten i kategorien Beste dokumentar- eller faktaserie for NRK serien "Lille Norge og stormaktene med programleder Hege Moe Eriksen.
Utdelingen finner sted i Grieghallen 9. mai.   «Lille Norge og stormaktene» handler om Norges forhold til verdens mektigste land, og hvordan vi tilpasser oss en verden i endring.

 

Pandora film konkurerer mot:
«Drømmen om Europa»
Produsert av NRK for NRK
«Alliert og alene»
Produsert av Ekkofilm for NRK
«Født i feil kropp»
Produsert av Merkur film for TV 2

Nominasjonene finner du her

Pandora Film fikk i styremøte til Vestnorsk Filmsenter 18. Februar støtte til 2 nye prosjekter.

«DAGEN RUNE DØDE»
Rune blir erklært død etter at han har hatt et stort hjerteinfarkt. Legen på åstedet ber ambulansepersonalet gi opp, og han ber sykehelikopteret om å snu. En time seinere oppdager mor til Rune at han er i live. Rune overlever, men har store skader etter hendelsen. Hjertet hans kommer aldri til å heles. Denne filmen vil undersøke og beskrive denne høyst dramatiske hendelsen; hvordan kunne det skje? Hvorfor må Rune og foreldrene sloss så hardt for å bli hørt, og hvilke krefter er det som ønsker å legge lokk på det hele? Manus og Regi: Geir Rommetveit, Produsent: Ida Kleppe    
«DET STORE LAKSEEVENTYRET» Pandora Film vil utvikle en dokumentarserie på tre programmer med utgangspunkt i laksen i Norge. Hva var starten på havbruket? Hvordan kan villaksen overleve side om side med havbruket i fremtiden? Vi ønsker å se på dens historie og undersøke hvilke økologiske, teknologiske og økonomiske utfordringer næringen står overfor i årene som kommer. Hva gjøres av forskning på villaks og hva er situasjonen for villaksen i årene som kommer.

Regissør: Jan Inge M. Skogheim, Produsent: Trude Refsahl.

Les mer hos Vestnorsk filmsenter

2014


Dokumentarseren Lille Norge og stormaktene har premiere på NRK1 tirsdag 6. januar 21.30 I fem episoder reiser programleder Hege Moe Eriksen til verdens mektigste land og rundt i langstrakte Norge. Bak kulissene i stormaktene opplever hun hvordan verden endres. Hun treffer mennesker med spennende fortellinger og sterke meninger som hjelper oss forstå Norges forhold til verdens stormakter: Kina, Russland, EU og USA. Hva skjer egentlig med vår hverdag i Lille Norge når framtiden formes av de store og sterke? I første episode drar programleder Hege til Gjøvik, Bergen og Oslo, og ser hvordan Kinas vekst endrer Norge. I Shanghai møter hun stolte og fornøyde kinesere. I Hong Kong får hun høre historiene det kinesiske kommunistpartiet ønsker verden skal glemme.  

Se serien på nrk.no

Tirsdag 6. Januar braker det løs med nye Tid for hjem programmer! Det er klart for ny sesong, og denne gangen er den utvidet fra 8 til 12 programmer. Og selv om det er sesong 11, så har gjengen heller trappet opp innsatsen enn å gjøre det behagelig for seg selv. Kjersti Bergesen, Einar Nilsson, Andreas Nygård og Gunnar Fjellstad er tilbake med 12 nye episoder der de pusser opp for folk. Hvert nytt prosjekt er en ny mulighet til å lage kanskje det beste vi har gjort, vi blir faktisk ikke lei, men heller mer gira. Vi har lært masse i de årene vi har holdt på, men der er fremdeles masse vi ikke har prøvd, nysgjerrighet og lærelyst er en stor drivkraft hos oss, sier Kjersti Bergesen, programleder og designer i Tid for hjem.  Det er fremdeles Einar som maler, Andreas som bygger og Gunnar som styrer med det elektriske. Og Kjersti maler alle vinduer, designer uteprosjekter og finner ellers på diverse små kunstneriske prosjekter.  

Les mer på tv2.no

Pandora Film fikk i styremøte til Vestnorsk filmsenter 18. November bevilget utviklingsstøtte til 2 nye prosjekter.
"ET ØYEBLIKK FOR HÅP"
I et land der hat, overgrep og drap hersker ukontrollert drar Marcus Bleasdale med kamera som verktøy. Idealisten, fotografen og medmennesket involverer seg i konflikter media helst ikke vil forholde seg til. I møter med mennesker søker han det unike øyeblikket. En eksponering som kan gjøre en forskjell. Regi/Foto: Anders Hereid Produsent: Trude Refsahl
"UT I VERDEN"
Hvordan er det å være barn i en annen kultur? Hva er annerledes ute i verden enn hjemme i Norge? Hva er fascinerende med et nytt land, sett med barns øyne? I «Ut i verden» besøker vi barn som målgruppen kan kjenne seg igjen i, som kan gi oss en opplevelse av kulturen fra innsiden og som kan reflektere over forskjellene mellom ute og hjemme. Det handler om små menneskers møte med en stor verden. Regi/Manus: Kristin Heien Produsent: Trude Refsahl

Bildet viser Anders Hereid i Nairobi. Hentet fra nrk-serien "Lille Norge og stormaktene"

Les mer hos Vestnorsk filmsenter

Pandora Film har enda en filmfestival nyhet! "I skyggen av laksen" og ”Gjedda, Nordens Krokodille” begge med regi av Jan Inge M. Skogheim vises i det offisielle programmet til ”Wildlife Vaasa international nature film festival" i Finland. Festivalen er i byen Vaasa i Finland 1-5. oktober.

Til festivalens nettside

”Gjedda, Nordens Krokodille” med regi av Jan Inge M. Skogheim har blitt tatt ut i det offisielle programmet til ”The 2014 American Conservation Film Festival” i Shepherdstown. Festivalen viser filmen fra 30.10 til 02.11. Filmen ble vist på NRK ”Ut i Naturen” i 2013 og skal nå få sitt festival publikum!

Til festivalens nettside

Arri kamera har lenge vært en drøm hos oss. Nå er det endelig blitt en realitet. Vi er nå lykkelige eiere av Arris nye Amira med Fujinon
19-90mm zoom linse. Kamera dro rett til London på opptak for NRK. Gøy når det kommer folk på gaten å lurer på hvor vi har fått tak i dette kamera? sier Geir Wikse som er på opptak.

Vi gleder oss i alle fall til å teste det ut de neste ukene!

 

Les mer

Pandora fikk i styremøte til Vestnorsk filmsenter bevilget støtte til 2 nye prosjekter, dokumentarserien «Elvereiser i vannland » og dokumentaren ”Eit Kjærleiksbarn”

«Et kjærlighetsbarn » er filmen om den homofile hotelldirektøren Torstein, og hans kontroversielle valg i forhold til det å starte en familie. Det er en film om det et lite øysamfunn tenker om et barns beste, om utradisjonelle valg og om det som står i skriften. Men mest av alt handler det om kjærligheten mellom en far og en datter.

Manus og regi: Ida Kleppe
Foto: Vegard Dale Bergheim
Produsent: Trude Refsahl

«Elvereiser i vannland »Det er ikke Dovreheimen eller fjordene som har gitt Norge dets nasjonale særtrekk; det er først og fremst de mange elvene” Utgangspunktet for denne tv-serien er at Norge er et enestående eldorado av rennende, nasjonalt vann på Eurasias vestlige regnkyst. Dette globale særtrekket har gitt landets natur helt spesielle trekk og formet landets økonomiske og sosiale historie på måter som dels er blitt oversett og ikke skildret eller forstått. Med denne serien skal filmskaperne fortelle en helt ny og original historie om Norges utvikling. Serien skal engasjere den vanlige TV-seer i Norge, men vil også ha et internasjonalt potensial.

Produsenter: Ida Kleppe og Morten Offerdal

Les mer
Pandora FIlm har fått med to filmer på Den Norske Dokumentarfilmfestivalen i Volda. Både Good Intentions og Bekken får premiere på festivalen. Regissørene Lars Petter Gallefoss og Ida Kleppe reiser til Volda for å presentere filmene sine.

Les mer
Seks selskaper fikk i tildelingsrunden fra NFI i Mars 2014 tildelt pakkefinansiert utviklingstilskudd til minimum tre dokuemtarer. Pandora Film AS fikk 525 000 kroner i sin pakke og vil i løpet av året utvikle tre nye prosjekter innenfor denne rammen.

Les mer

2013

Pandora Film og regissør Yvonne Thomassen er tildelt 250.000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentarserien Lille Store Hjerte.

Lille Store Hjerte er en delvis animert dokumentarserie for barn mellom 4-9 år i 12 episoder à 4 minutter, hvor unge og gamle hjerter forteller oss det de har på hjertet. Historiene bindes sammen av animasjon, og filmene skal vises på NRK.  Det er en enkel og tydelig serie for barn, som tør å nærme seg livets store spørsmål.

Regissør Yvonne Thomassen og produsent Trude Refsahl har tidligere arbeidet sammen på dokumentaren Familiebildet, som fikk publikumsprisen under Eurodok i mars i år.

Pandora Film AS har produsert tv-serier og dokumentarer i flere år, som bl.a Det nye landet og Olje!. Trude Refsahl har lang erfaring som produsent både innen reklame, kortfilm og dokumentar, og hun har tidligere også jobbet som produksjonsleder på spillefilm og tv-serieproduksjoner.

Dette er en dokumentarserie for barn, på barns premisser. Seriens tydelige og modige temaer  fortelles med enkle og poetisk virkemidler. Den tør å ta barn på alvor, og går i dialog med barna omkring livets store spørsmål – lettbent - men likevel rørende. Piloten viser en ren og original strek, som også er gjennomført i hele den visuelle presentasjonen. Den viser en nærhet til karakteren og et bevisst og gjennomført visuelt utrykk, sier dokumentarfilmkonsulent KriStine Ann Skaret.

Les mer
Gjedda – Nordens krokodille, Familiebildet og Den gode viljen – historien om norsk bistand skal nå lanserers utenlands med støtte fra NFI. Bland 10 søknader ble Pandora Film sin søknad prioritert. Ved prioritering for tilskudd legger NFI vekt på filmene i aktuell portefølje og deres internasjonale potensial, selskapets samlede målsettinger og planer for internasjonal satsing av hele porteføljen, lanseringsplaner for de enkelte filmene og bruk av alternative finansierings-, salgs- og distribusjonskanaler i utlandet. Tildelinger til pakkefinansiert lansering av tv-dokumentar i utlandet går til selskapene Bivrost film & tv AS for lansering av Sånn er jeg og sånn er det og Pandora Film AS for lansering av Gjedda – Nordens krokodille, Familiebildet og Den gode viljen – historien om norsk bistand.
Les mer